<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Taloyhtiön lukituksen uudistaminen – milloin on oikea aika?

Posted by Joni Liukkonen on 14.11.2019 13:48

Avaamme lukkoja päivittäin useita kertoja. Avain kääntyy lukossa niin rutiinilla, että harvoin tulee pohdittua lukkojen huollon ja uudistamisen tarpeita. Lukituksen huoltaminen sekä ennakoiva ja huolellinen turvallisuussuunnittelu on kuitenkin olennaisen tärkeää, kun kyseessä on oma ja perheen turvallisuus.

Lue lisää

Topics: Turva

Miksi lukkoseppä kantaa iPadia mukanaan?

Posted by Jaakko Lavikka on 19.2.2018 10:40

Nuorena olin vakuuttunut, ettei ole mitään, mitä MacGyver ei saisi aikaiseksi linkkuveitsellä. Linkkuveitsi oli avain kaikkeen, joskus ihan kirjaimellisestikin. Linkkuveitsi ei ole tuntematon työkalu lukkosepällekään, mutta sen rinnalle on tullut toinen, lähes yhtä hyödyllinen väline.

 

Vanhoina ja varsin erilaisina aikoina lukkoseppä matkusti usein kohteeseen tietämättä juurikaan, mitä odottaa. Lukkosepän ammattikenttä on valtavan laaja ja vastaan tulee usein lukkoja ja tilanteita, joita ei ole koskaan aiemmin nähnyt. Olipa vasta-alkaja tai konkari, välillä ei auttanut muu kuin tarttua puhelimeen ja soittaa toiselle asentajalle.

 

 "Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan."

 

Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan. Asentaja voi tarkistaa tietokannasta, mitä kohteessa on tehty aikaisemmin, mitä osia on viety ja mikä siellä luultavasti on vastassa. Ja tiukan paikan tullen voi saada kollegoilta neuvoa kuvien ja videoiden avulla, mikä on paljon täsmällisempää, kuin kuvaileminen.

 

Lue lisää

Topics: Turva, IT

Onko ovi este vai hidaste?

Posted by Kai Koivisto on 23.5.2017 19:11

Jos ihminen avaa elämänsä aikana tuhansia ja taas tuhansia ovia, monenko kohdalla pysähdymme sen huomaamaan? Ovesta kulkeminen on meillä niin selkäytimessä, että useimmiten edes ajatuksemme ei katkea, kun saavumme ovelle. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun jotain yllättävää ilmaantuu.

Mitä jos ovi onkin yllättäen lukossa? Entä jos se on poikkeuksellisen raskas? Jos se ei tänään aukeakaan automaattisesti, kuten joka aamu tähän asti? Yhtäkkiä havahdumme huomaamaan oven, joka on saattanut olla tiellämme jo pitkään aivan näkymättä.

Lue lisää

Topics: Turva

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: