<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Uusi BLC Turva – uusia palveluita ja entistäkin syvempää osaamista

Posted by Mikko Torniainen on 11.5.2021 14:02

Uusi BLC Turva on Suomen suurin turva- ja lukitusalan toimija. Asiakkaillemme tämä näkyy uusina palveluina ja vahvempana asiantuntijuutena.

Lue lisää

Topics: Turva

10 vuotta BLC Turvan toimitusjohtajana – matka jatkuu

Posted by Jukka Nevalainen on 5.5.2021 21:34

Olen toiminut BLC Turvan toimitusjohtajana vuoden 2011 alusta alkaen. Matkan varrella moni asia on muuttunut.

Lue lisää

Topics: Turva

Älykodissa arki on sujuvampaa

Posted by Joni Liukkonen on 22.4.2021 14:35

Uusissa omakotitaloissa lukot avautuvat kätevästi kulkukoodeilla eikä koskaan tarvitse pähkäillä, tuliko ulko-ovi lukkoon vai ei. Oven voi avata vaikka työpaikalta käsin kuljetusfirman työntekijälle ja lokista tarkistaa, että koululainen on saapunut kotiin.

Lue lisää

Topics: Turva

Kun taloyhtiön osakkaan avain katoaa – onko väliä, millainen avain se oli?

Posted by Joni Liukkonen on 18.12.2020 9:11

Varmaan jokainen meistä tietää, miltä tuntuu, kun kotiavain ei löydykään totutusta paikasta. Nopeasti käy läpi mielessään, milloin avainta on viimeksi tarvinnut ja minne sen olisi voinut epähuomiossa laittaa tai kadottaa. Onneksi useimmiten huoli on turha.

Jos avain kuitenkin jää kadoksiin, on aika kutsua paikalle lukkoseppä. Olipa taloyhtiössä käytössä mikä lukitusjärjestelmä tahansa, edessä on uudelleen sarjoittaminen.

Oman avaimeni kadotessa toivoisin totisesti, että taloyhtiössäni olisi käytössä digitaalinen lukitusjärjestelmä .

Lue lisää

Topics: Turva

Taloyhtiön lukituksen uudistaminen – milloin on oikea aika?

Posted by Joni Liukkonen on 18.12.2020 9:00

Avaamme lukkoja päivittäin useita kertoja. Avain kääntyy lukossa niin rutiinilla, että harvoin tulee pohdittua lukkojen huollon ja uudistamisen tarpeita. Lukituksen huoltaminen sekä ennakoiva ja huolellinen turvallisuussuunnittelu on kuitenkin olennaisen tärkeää taloyhtiön kokonaisturvallisuuden kannalta.

Lue lisää

Topics: Turva

Kokonaisturvallisuuden heikot lenkit

Posted by Jukka Nevalainen on 8.12.2020 14:15

Otetaan elävän elämän esimerkki. Yrityksellä oli melko tiukka paikka, kun liiketilan ovi ei mennyt enää lukkoon. Sitä voi itse kukin miettiä, miltä se tuntuu, jos oma ulko-ovi on auki päivät pitkät. Tietysti asialla on vähän kiire, kun yritetään selvittää missä on vika.

Ensin paikalle tilattiin lukkofirma, joka totesi, että ei tässä mitään vikaa ole. Vika lienee kulunvalvontajärjestelmässä. Seuraavaksi paikalle saapui kulunvalvonnan toimittaja, joka aikansa tuumittuaan totesi, että vika ei ole heidän järjestelmässään, mutta luultavasti rikosilmoitinjärjestelmässä, joka ohjaa turvalukkoja. Arvannet, että seuraavaksi kylään saapui rikosilmoittimista vastannut taho, muttei vika tietysti ollut sielläkään.

Lopulta yrittäjän hermo meni ja hän kutsui kaikki kolme toimittajaa paikalle samana päivänä. Hän ilmoitti, ettei kukaan lähde kotiin, ennen kuin ovi on kunnossa. Ovi saatiin, kuin saatiinkin kuntoon. Kolminkertaisella hinnalla, ajalla ja vaivalla.

Lue lisää

Topics: Turva

Miksi lukkoseppä kantaa iPadia mukanaan?

Posted by Jaakko Lavikka on 19.2.2018 10:40

Nuorena olin vakuuttunut, ettei ole mitään, mitä MacGyver ei saisi aikaiseksi linkkuveitsellä. Linkkuveitsi oli avain kaikkeen, joskus ihan kirjaimellisestikin. Linkkuveitsi ei ole tuntematon työkalu lukkosepällekään, mutta sen rinnalle on tullut toinen, lähes yhtä hyödyllinen väline.

 

Vanhoina ja varsin erilaisina aikoina lukkoseppä matkusti usein kohteeseen tietämättä juurikaan, mitä odottaa. Lukkosepän ammattikenttä on valtavan laaja ja vastaan tulee usein lukkoja ja tilanteita, joita ei ole koskaan aiemmin nähnyt. Olipa vasta-alkaja tai konkari, välillä ei auttanut muu kuin tarttua puhelimeen ja soittaa toiselle asentajalle.

 

 "Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan."

 

Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan. Asentaja voi tarkistaa tietokannasta, mitä kohteessa on tehty aikaisemmin, mitä osia on viety ja mikä siellä luultavasti on vastassa. Ja tiukan paikan tullen voi saada kollegoilta neuvoa kuvien ja videoiden avulla, mikä on paljon täsmällisempää, kuin kuvaileminen.

 

Lue lisää

Topics: Turva, IT

Onko ovi este vai hidaste?

Posted by Kai Koivisto on 23.5.2017 19:11

Jos ihminen avaa elämänsä aikana tuhansia ja taas tuhansia ovia, monenko kohdalla pysähdymme sen huomaamaan? Ovesta kulkeminen on meillä niin selkäytimessä, että useimmiten edes ajatuksemme ei katkea, kun saavumme ovelle. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun jotain yllättävää ilmaantuu.

Mitä jos ovi onkin yllättäen lukossa? Entä jos se on poikkeuksellisen raskas? Jos se ei tänään aukeakaan automaattisesti, kuten joka aamu tähän asti? Yhtäkkiä havahdumme huomaamaan oven, joka on saattanut olla tiellämme jo pitkään aivan näkymättä.

Lue lisää

Topics: Turva

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: