Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Onko ovi este vai hidaste?

  Jos ihminen avaa elämänsä aikana tuhansia ja taas tuhansia ovia, monenko kohdalla pysähdymme sen huomaamaan? Ovesta kulkeminen on meillä niin selkäytimessä, että useimmiten edes ajatuksemme ei katkea, kun saavumme ovelle. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun jotain yllättävää ilmaantuu.

  Mitä jos ovi onkin yllättäen lukossa? Entä jos se on poikkeuksellisen raskas? Jos se ei tänään aukeakaan automaattisesti, kuten joka aamu tähän asti? Yhtäkkiä havahdumme huomaamaan oven, joka on saattanut olla tiellämme jo pitkään aivan näkymättä.

  Ovi pakottaa pysähtymään

   Liki aina joudumme ainakin hidastamaan, jos emme kerta kaikkiaan pysähtymään oven kohdalla. Siksi ovi, joka mahdollistaa pääsymme sisään ja ulos, on itseasiassa aina myös jonkinlainen hidaste ellei ihan suoranainen este tiellämme. Jos meillä on kädet täynnä, jalka poikki taikka lastenvaunut työnnettävänä, joudumme ovien kanssa hankaluuksiin.

  Iän myötä ovet käytävät raskaiksi avata, kun voimamme ehtyvät. Toisinaan taas törmäämme tiiviin oven aikaansaamaan alipaineeseen, jonka vuoksi ovi ei meinaa aueta täysillä voimillakaan. Mutta olemme tottuneet siihenkin ja ilman sen kummempia mutinoita työnnymme näistä ovista kylki edellä voimalla ulos. 

  geze.jpg

  Automatiikka toimii, kun oveen ei kiinnitä huomiota

   Tiiviit ovet ovat tietysti hyvä asia, koska ne pienentävät energiankulutusta ja säästävät siten luontoamme. Painavat ovet ovat paloturvallisuustekijä. Suuret ovet ovat voivat olla logistinen välttämättömyys tai arkkitehtoninen yksityiskohta. Emme voi aina välttyä rakentamasta ovia, joita on joskus hankala avata.

  Emmekä voi välttyä elämäntilanteilta, joissa ovet muuttuvat väistämättä esteiksi. Jokainen meistä on joskus tilanteessa, jossa tarvitsee oven aukaisemiseen apua. Joko ihmistä tai automatiikkaa.

  Oviautomatiikan tehtävä on helpottaa ovesta kulkemista, tehdä ovesta huomaamattomampi. Olipa kyse sitten liukuovesta tai kääntöovesta, oviautomatiikka tekee niistä kevyempiä avata, helpompia ja turvallisempia kulkea, tehokkaampia sulkea ja valvoa. Automatiikka on enemmän, kuin olemme tottuneet ajattelemaan.

  Mutta mitä kaikkea se oviautomatiikka sitten on? Millaisia vaihtoehtoja erilaisiin oviin on tarjolla? Entä mitä velvollisuuksia EN 16005 -standardi tuo?

  Lataa Voiko ovi olla este -oppaamme, niin tiedät. 

  New Call-to-action

   

   

  Aiheet: