Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Älykodissa arki on sujuvampaa

  Uusissa omakotitaloissa lukot avautuvat kätevästi kulkukoodeilla eikä koskaan tarvitse pähkäillä, tuliko ulko-ovi lukkoon vai ei. Oven voi avata vaikka työpaikalta käsin kuljetusfirman työntekijälle ja lokista tarkistaa, että koululainen on saapunut kotiin.

  Sanana älykoti voi osalle tuoda mieleen 90-luvun alun tieteiselokuvat. Kyse on kuitenkin joukosta arkea helpottavia käytännöllisiä ratkaisuja, joita jokaisen pientalorakentajan tai -rakennuttajan kannattaa harkita. Älykodin ratkaisuihin lukeutuvat muun muassa älylukot, liiketunnistimet, palovaroittimet, ovi- ja ikkunatunnistimet sekä etäohjattavat pistorasiat. 

  Helpoutta lapsiperheiden ja ikääntyneiden arkeen

  Älylukot helpottavat erityisesti lapsiperheiden ja ikääntyneiden arkea. Lukot avautuvat käyttäjästä riippuen joko koodilla tai etätunnisteella. Etätunniste vastaa perinteistä avainta kooltaan ja käyttötarkoitukseltaan – lukko avautuu, kun tunnisteen tuo lähelle. 

  Etu perinteiseen avaimeen verrattuna on siinä, että etätunnisteen käyttöoikeuden voi poistaa heti muutamalla painalluksella, jos se sattuu katoamaan. Älylukkoon voi myös luoda määräaikaisia kulkukoodeja vaikkapa kotipalvelun työntekijöille.  Melkoinen etu lukitusturvallisuuden kannalta!

  Seuraa ja hallinnoi lukitusta näppärästi kännykällä

  Älykotijärjestelmiä voi seurata ja hallita mobiilisovelluksen kautta. Myös kaikki hälytykset tulevat omaan mobiililaitteeseen, tavallisesti puhelimeen. Sovelluksesta voi tarkistaa missä ja milloin vain, onko kotiovi lukossa.

  Sovelluksesta voi myös avata ja sulkea oven sekä seurata lokista, kuka oven on avannut ja milloin. Lokista voi siis näppärästi katsoa, onko koululainen saapunut kotiin tai vaikkapa remonttimies saapunut työmaalle.

  Kameravalvonta täydentää kotisi turvaa

  Jos kokonaisuuteen liitetään valvontakamera, puhelimen sovelluksesta voi tarkastella myös reaaliaikaista valvontakamerakuvaa kotoa. Kamerakuvan perusteella on helppo arvioida, mikä tilanne talossa on vaikkapa murtohälyttimen lauetessa.

  Valvontakamerasta on hyötyä myös arjessa. Esimerkiksi postipaketin toimitus kotiin onnistuu kätevästi: ulko-oven voi avata kännykällä ja kamerasta seurata, että paketin toimittaja jättää paketin eteiseen ja poistuu. Sovelluksesta voi myös tarkistaa heti, että ovi on varmasti lukittu.

  Entä ne kustannukset?

  Älykotiratkaisujen hinnat ovat laskeneet viime vuosina. Esimerkiksi uuden omakotitalon kohdalla älylukon ja perinteisen lukkoratkaisun välillä on vain pieni hintaero. Aloituskustannusten jälkeen käytöstä ei koidu esimerkiksi kuukausimaksuja. Säästöä syntyy, kun ei tarvitse teettää lisä- ja vara-avaimia tai tehdä sarjoituksia uudelleen avaimen kadottua.

  Olitpa rakennuttamassa tai muuten pohtimassa älykotiratkaisuja kotiisi, ole meihin yhteydessä. Asiantuntevat ammattilaisemme auttavat suunnittelemaan sopivan kokonaisuuden juuri sinun tarpeisiisi.

  Kiinnostuitko?

  Tutustu Yale Doorman -tuoteperheeseen

  Aiheet: