<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Mobiililaitteen käyttöönoton helppous

Posted by Tomi Tihekari on 28.6.2018 12:43

Mobiililaitteita valitessa kiinnitetään helposti huomioita hieman vääriin asioihin. Esimerkiksi laitteen hinta, suorittimen teho ja kameran ominaisuudet ovat tietysti syytä olla kunnossa. Usein ei kuitenkaan nähdä kokonaisuutta siitä paljonko laite tulee koko käyttöaikanansa maksamaan. Jokainen varmaan tietää, että uuden laitteen käyttöönotto vie helposti tunteja. Jopa kokonainen työpäivä saattaa vierähtää ennen kuin laite on siinä tilassa kuin itse sen haluat olevan. Jokainen voi laskea oman tuntihintansa mukaan paljonko tästä tulee piilotettuja kustannuksia itse laitteen hankintahinnan päälle. Lisäksi tämä sama joudutaan mahdollisesti tekemään uudestaan, jos laite lähetetään huoltoon tai joudutaan korvaamaan uudella. Tämän lisäksi käytönaikainen hallinta, tuki ja varalaitepalvelu huolto-, katoamis- tai rikkoutumistilanteita varten mahdollistaa työnteon jatkumisen ongelmatapauksissa. Yleensähän laitteen hinta ei ole kovinkaan suuri kustannus esimerkiksi kahden vuoden aikana, jos verrataan siitä mahdollisesti johtuvien työkatkoksien hintaan.

Lue lisää

Topics: IT

Maailma muuttuu — muututteko mukana? Uuden teknologian voima

Posted by Anu Rajaharju on 26.6.2018 13:26

Digitaalinen vallankumous on muotoillut radikaalisti maailmanlaajuista liiketoimintaa viimeisenä kahtena vuosikymmennenä. Ero työn ja vapaa-ajan välillä on hämärtynyt. Internet ja älypuhelimet ovat muuttaneet miten, missä ja kuinka työskentelemme.  

Suurin piirtein näillä lauseilla alkoi Samsungin The Open Economy -raportti, joka valottaa tulevaisuuden avaintrendejä, jotka vaikuttavat työskentelyymme. Samsungin käsite Open Economy on tulevaisuuden maailma, jossa työtä tehdään entistä avoimemmin ja yhteisöllisemmin. 

Lue lisää

Topics: IT

Tietoturva kuntoon haavoittuvuushallinnalla - vai kahdellakympillä firman infra kumoon?

Posted by Ville Soikkola on 23.4.2018 14:35

Viestintävirasto kirjoittaa verkkosivuillaan näin: "Joskus palvelunestohyökkäyksille ei voi osoittaa muuta järkevää motiivia kuin 'tehtiin se, koska se oli mahdollista'. Hyökkääminen onkin teknisessä mielessä varsin helppoa.".

Itseasiassa se on suorastaan liian helppoa! Tiesittekö, että kohdistetun hyökkäyksen voi ostaa verkkorikollisilta hintaan "20€/laaki"? Samaisella summalla ostettiin hyökkäyksiä jo vuonna 2014 muun muassa MTV:tä, Viestintävirastoa ja OP-pankkia vastaan. Kyseisen hyökkäyksen johdosta esimerkiksi OP-pankin infra meni nurin ja asiakkaat jäivät hetkellisesti ilman rahojaan.

Lue lisää

Topics: IT

Vieraskynä - Liikkuvan käyttäjän työkalut

Posted by Jouni Ojala on 12.4.2018 10:45

BLC Vieraskynäblogissa ajankohtaisista aiheista kynään tarttuu vaihtuva asiantuntijavieras.
Vuorossa Lenovon Jouni Ojala.

 

Mobiililaitteet yleistyvät ja muuttavat muotoaan. Vanhat laitekategoriat antavat tietä uudemmille, kevyemmille ja älykkäämmille laitteille. Ominaisuuksista ei kuitenkaan tarvitse tinkiä. Lenovolla emme usko siihen, että mobiililaitteet ovat yksi homogeeninen ryhmä, vaan että se on yhtä hienojakoinen kuin tietotekniikkamarkkina yleensä.

Lue lisää

Topics: IT

Miksi lukkoseppä kantaa iPadia mukanaan?

Posted by Jaakko Lavikka on 19.2.2018 10:40

Nuorena olin vakuuttunut, ettei ole mitään, mitä MacGyver ei saisi aikaiseksi linkkuveitsellä. Linkkuveitsi oli avain kaikkeen, joskus ihan kirjaimellisestikin. Linkkuveitsi ei ole tuntematon työkalu lukkosepällekään, mutta sen rinnalle on tullut toinen, lähes yhtä hyödyllinen väline.

 

Vanhoina ja varsin erilaisina aikoina lukkoseppä matkusti usein kohteeseen tietämättä juurikaan, mitä odottaa. Lukkosepän ammattikenttä on valtavan laaja ja vastaan tulee usein lukkoja ja tilanteita, joita ei ole koskaan aiemmin nähnyt. Olipa vasta-alkaja tai konkari, välillä ei auttanut muu kuin tarttua puhelimeen ja soittaa toiselle asentajalle.

 

 "Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan."

 

Tilanne on tänään toinen, kun otimme kenttätyöntekijöillemme käyttöön iPadit. Nyt lukkosepillä kulkee valtava tietovarasto mukanaan. Asentaja voi tarkistaa tietokannasta, mitä kohteessa on tehty aikaisemmin, mitä osia on viety ja mikä siellä luultavasti on vastassa. Ja tiukan paikan tullen voi saada kollegoilta neuvoa kuvien ja videoiden avulla, mikä on paljon täsmällisempää, kuin kuvaileminen.

 

Lue lisää

Topics: Turva, IT

Vastamelukuulokkeet työntekoa helpottamaan

Posted by Anu Rajaharju on 8.2.2018 12:47

Otsikkokin sen kertoo – työskentely ennen vastamelukuulokkeita oli haastavaa. En sano, että ilman niitä työnteko ei onnistu, mutta niiden puuttuminen vaikeutti työtäni. Istun kollegani Annan kanssa samassa tilassa, jossa ei ole suljettavia ovia. Työtilamme on avonainen ja toimitusjohtajan huone on vieressämme, joten kaikki liikenne hänen luokseen tapahtuu meidän ohi. Lisäksi avokonttorissamme on kaksi vapaata työpistettä, jossa joskus istuu vierailemassa olevia kollegoita.

Olen työskennellyt BLC:llä reilun vuoden. Alkuun istuin yksin. Ensimmäinen Skype-palaverini BLC:llä alkoi hyvin. Ainoa ongelma oli, että minulla ei ollut kuulokkeita lainkaan – ei siis minkäänlaisia! Ei mennyt kauaakaan, kun viereisen huoneen työkaveri toi minulle kuulokkeet ja lähtiessään valitteli, ettei pysty keskittymään omiin töihinsä palaverin äänien vuoksi.

Lue lisää

Topics: IT

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Haastatteluja ja hr-järjestelmiä

Posted by Minna Ehrola on 19.12.2017 13:00

Mitä tapahtuu henkilöstöpäällikön unikellojen ilmoitusten välillä?

Olen aloittanut tammikuussa 2016 henkilöstöpäällikkönä BLC Protie Oy:ssä. Oikeustradenomin opinnot olivat käynnistyneet syyskuussa 2015. Perehdyin uuteen työtehtävääni ja työyhteisööni sekä opiskelin. Pian huomasin, että nämä kaksi - työ ja opiskelu- ovat kuin luotuja toisilleen. Teoria ja käytäntö loksahtelivat kuin palapelin palat kohdalleen. Yhtiöoikeutta lukiessani aloitimme fuusiotyön, josta teinkin sitten joulukuussa 2016 opintojani viimeistellessä opinnäytetyöni.

Melkein kaksi vuotta on kulunut tuosta hetkestä. Nyt istun kirjoittamassa blogia siitä, millainen on minun työpäiväni. Jokainen päiväni on erilainen, joka tekeekin tästä työstä juuri niin mielenkiintoisen ja rikkaan.  Pääset nyt mukaani yhteen päivääni.

iPhonen unikello on viestinyt minulle illalla 22.25, että on aika mennä nukkumaan. Ai miksikö unikello?

Lue lisää

Topics: IT

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Palavereja, etätyötä ja liikkuvaa työtä

Posted by Vesa-Matti Lindström on 5.12.2017 12:12

Me olemme BLC Taidolla julkaisseet viikoittain eri työtehtäviä edustavien ihmisten päiväkirjablogeja. Viimeksi kynään ovat tarttuneet Jukka blogillaan Palveluasiantuntijan normipäivä ja Anu kirjoitti päivästään markkinoinnin parissa. Tällä kertaa ns. nakki napsahti myyntitiimille ja myyntitiimiltä minulle. Kun kuulin kyseisen kunnian langenneen minulle, nousi pieni pala kurkkuuni! En ole ikinä elämässäni pitänyt käytännössä minkäänlaista päiväkirjaa tuntikirjauksia lukuun ottamatta. Itsensä kehittämisen nimissä ajattelin kuitenkin, että tässähän on hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan jotain aivan uutta. Ehkä tästä voisi jopa oppia jotain. Joten, here it goes..

 

Lue lisää

Topics: IT

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Palveluasiantuntijan normipäivä

Posted by Jukka Kalliomäki on 30.11.2017 8:58

Millaiselta kuulostaa seuraavanlainen päivä: verkkoyhteydet ovat katki, tulostimet eivät toimi, tunnukset ovat lukossa, sähköposti ei hae postia, kone ei käynnisty, palaveriin ei pääse liittymään, puhelin pyytää puk-koodia, kytkinkaapista nousee normaalia sankempi savu ja niin edelleen – aivan oikein, se kuulostaa normipäivältä, palveluasiantuntijan normipäivältä.

Tässä seuraa lyhyt kertomus siitä, mitä palveluasiantuntijan eli it-tukihenkilön, helpparin, mobiilituen tai vaikka ATK-hessun normipäivään kuuluu.

Lue lisää

Topics: IT

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Oppaita, blogeja, markkinointisuunnitelmia ja päämiestapaamisia

Posted by Anu Rajaharju on 21.11.2017 12:30

Alun perin tarkoitukseni oli kirjoittaa yhdestä työpäivästäni markkinoinnin parissa, mutta kokonaiskuvan saamiseksi, päätinkin kirjoittaa kahdesta.

Eilen oli torstai ja tänään on siis perjantai. Nyt, perjantaina, istun isoveljeni työpaikan huoltoautossa matkalla kotiin.

Sanotaan, että torstai on toivoa täynnä. Eilen aamulla, kun heräsin, olin täynnä virtaa ja ideoita. Olin päättänyt jäädä kotitoimistolle töihin. Aloitin työt jo ennen aamukahdeksaa ja ensimmäisten työtuntien aikana olin tehokkuuden huipulla. Sovin palavereita, järjestin pieniä mutta tärkeitä juoksevia asioita, tein netissä työantajan pyynnöstä disc-analyysin itsestäni, viimeistelin Heinosen Markun blogitekstin Kurkistus työpäivääni Taidolla – Kapasiteetinhallintaa ja toiminnanohjausta ja suunnittelin alustavasti tämän blogisarjan julkaisua.
Lue lisää

Topics: IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: