<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Neljä askelta taloyhtiölaajakaistaan

Posted by Sami Nuopponen on 20.2.2020 8:30

”Hyvä taloyhtiö” on termi, joka toistuu usein asuntojen myynti-ilmoituksissa. Asunnon ostajalle, vuokraajalle ja asukkaallekin termi ”hyvä taloyhtiö” kertoo siitä, että kyseisessä kohteessa taloyhtiön asiat hoidetaan niin kuin pitääkin – toiminta on suunnitelmallista, asumisen kulut ennakoitavissa ja kiinteistö on ajan tasalla; remontit on tehty ajallaan ja talotekniikka päivitetty vastaamaan nykyajan vaatimuksia.  Hyvässä, nykyaikaisessa taloyhtiössä asunnot säilyttävät arvonsa.

Nykyaikaiseen taloyhtiöön kuuluvat myös nykyaikaiset yhteydet – kuten taloyhtiölaajakaista

Taloyhtiölaajakaista tarkoittaa sitä, että internetyhteys kuuluu taloyhtiön asukkailleen tarjoamiin, vastikkeessa kustannettaviin palveluihin, samaan tapaan kuin kaukolämpö tai pihan huoltotyöt.


Taloyhtiölaajakaistan hankinnasta päätetään yhtiökokouksessa. Hankintapäätöksen tekemiseen riittää yhtiökokouksen enemmistö

– kokoukseen osallistuminen siis kannattaa!


Näin taloyhtiölaajakaistan hankinta etenee:

  1. Mikäli olet kiinnostunut taloyhtiölaajakaistasta, ota yhteyttä oman taloyhtiösi isännöitsijään tai hallituksen jäseneen.

Myös asukas voi toimia keskustelun avaajana. Usein hallituksen jäsenet tai isännöitsijä ovat tietoisia taloyhtiölaajakaistasta ja sen tuomista mahdollisuuksista, mutta heillä ei välttämättä ole tietoa siitä, olisiko palvelulle kysyntää asukkaiden keskuudessa. Taloyhtiön hallitus valmistelee yhtiökokouksessa päätettäviä asioita pitkin vuotta. Ole siis hyvissä ajoin liikkeellä!

Taloyhtiölaajakaista on panostus kiinteistöön, asumiseen ja sitä kautta taloyhtiön huoneistojen arvoon. BLC Telecom tarjoaa taloyhtiölaajakaistaa kahdella eri tekniikalla: BLC Kaapeli toimitetaan kaapeliTV-verkon kautta ja BLC Valo hyödyntää huippunopeaa valokuituverkkoa.

 

  1. Taloyhtiö pyytää tarjouksen taloyhtiölaajakaistasta

Taloyhtiölaajakaistassa sopimus internetyhteyden toimittamisesta kiinteistöön tehdään taloyhtiön ja internetoperaattorin välillä. Yleensä tarjouksen taloyhtiölaajakaistasta pyytää taloyhtiön isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja. Tässä vaiheessa selvitetään myös se, minkälaisella tekniikalla taloyhtiölaajakaista on kyseiseen kiinteistöön mahdollista toteuttaa ja minkälainen sisäverkko taloyhtiössä on – myös sillä on merkitystä internetyhteyden nopeuteen ja siihen, tarvitaanko huoneistoihin erillisiä päätelaitteita internetyhteyttä varten.

Tietoliikenneasiat voivat usein tuntua hankalilta. Eri laajakaistatekniikoiden erot, hyödyt ja kustannukset ovat kokonaisuus, ja hallituksen jäsenten on joskus vaikea päästä jyvälle varsinkin, jos oma kiinnostus tietotekniikkaan on vähäistä. Tarjousvaiheessa kannattaa hyödyntää BLC Telecomin myyjien ammattitaitoa. Halutessasi voit kutsua edustajamme hallituksen kokoukseen kertomaan tarjouksen sisällöstä ja vastaamaan siitä herääviin lisäkysymyksiin.

 

  1. Yhtiökokous päättää taloyhtiölaajakaistan hankinnasta

Taloyhtiön varsinainen yhtiökokous on järjestettävä vähintään kerran vuodessa. Yhtiökokouksessa voidaan tehdä päätöksiä ainoastaan yhtiökokouskutsussa mainituista asioista – taloyhtiölaajakaistan hankkiminen tulee siis olla mukana yhtiökokouksen asialistalla osana kokouskutsua. Päätöksen tekemiseen riittää yhtiökokouksen enemmistö.

Päätöksenteko on helpompaa, kun tietää mistä päättää! Taloyhtiön osakkailla voi yhtiökokouksessa nousta runsaastikin kysymyksiä taloyhtiölaajakaistasta. niistä kaikkiin ei välttämättä löydy isännöitsijältä tai hallituksen edustajilta vastausta – eikä tarvitsekaan löytyä! Halutessanne BLC Telecomin asiantuntija voi tulla kokouksenne aluksi kertomaan laajakaistapalvelusta. Kun kysymyksiin on saatu vastaukset, on päätöksentekokin mukavavampaa.


  1. Taloyhtiölaajakaista otetaan käyttöön – nyt on aika nauttia nopeasta ja luotettavasta laajakaistayhteydestä!

Kotisi oman, langattoman verkon rakentamiseen tarvitset yleensä erillisen wlan-tukiaseman. Kodin langattomaan verkkoon kannattaa tietokoneen lisäksi yhdistää myös mobiililaitteet kuten älypuhelin ja tabi. Kun käytät mobiililaitteissa kodin langatonta verkkoa et joudu kärsimään 4G-verkon ruuhkahuipuista ja säästät selvää rahaa pienentämällä mobiililaitteiden datapaketteja – nyt sinun tarvitsee käyttää mobiilidataa ainoastaan kodin ulkopuolella.

Taloyhtiölaajakaista on panostus asumismukavuuteen. Nopean, kiinteän nettiyhteyden avulla on kätevä tutustua myös erilaisiin tilausvideopalveluihin tai asentaa kotiin internetyhteyttä hyödyntävä turvajärjestelmä.

VINKKI! Järjestäkää taloyhtiössänne yhteinen infotilaisuus taloyhtiölaajakaistan käyttöönoton jälkeen! Halutessanne BLC Telecomin edustaja voi tulla tilaisuuteen kertomaan laajakaistan lisäpalveluista, tietoturvasta ja television internetpohjaisista viihdepalveluista – nopeasta ja toimintavarmasta laajakaistasta kannattaa ottaa kaikki irti.

 New Call-to-action

 

Topics: Verkko

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: