Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Hyvinvoiva ja innostunut henkilöstö on avain menestykseen

  Reilu vuoteni BLC-konsernin henkilöstöpäällikkönä on ollut vauhdikas. Koronan lisäksi henkilöstömäärämme on lähes tuplaantunut ja olemme kasvaneet merkittäväksi toimijaksi alallamme Suomessa.

  Työelämä haastaa meitä jatkuvaan muutokseen. BLC-konsernin kasvustrategian myötä pienemmät ja isommat muutosprosessit ovat värittäneet parin vuoden ajan meidän jokaisen työarkea.

  Nyt olemme tilanteessa, jossa turvaliiketoiminnan fuusio etenee kohti maalia, kun AM Security ja AM Lukkoasema sulautuvat BLC Turvaan kuluvan vuoden aikana. Fuusion myötä BLC Turvasta tulee Suomen suurin turva- ja lukitusalan toimija. Meillä jokaisella on valtavasti annettavaa yhteisen polkumme muodostumiseen. Otamme parhaat yhteiset käytännöt käyttöön ja uudistumme yhdessä joka päivä.

  BLC Telecom liiketoiminnassa jatkoimme kasvustrategian toteuttamista laajentamalla palvelutarjontaamme Savonlinnan ulkopuolelle onnistuneesti. Lisäksi luovuimme marraskuussa radioverkon rakentamis- ja asennustoiminnasta ja tänä keväänä kenttäasennusliiketoiminnasta. Tehdyt muutokset tukevat kasvustrategiamme etenemistä.

  Muutos on aina sekä haaste että mahdollisuus. Muutostilanteissa epävarmuus omasta työstä ja tulevaisuudesta voi aiheuttaa pelkoa. Etenkin muutoksen alkuvaiheessa ilmassa on usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Mieltä saattaa painaa huoli omasta asemasta uudessa organisaatiossa sekä huoli pärjäämisestä muuttuneessa tilanteessa: osaanko, opinko ja kestänkö mukana muutosvauhdissa.

  Puhuminen on ase pelkoja ja huolia vastaan, mutta keskusteluun ei ole helppo ryhtyä. Koen, että yksi tärkeimmistä tehtävistäni muutosprosessissa on olla yhdessä johdon kanssa luomassa edellytyksiä avoimelle ja luottamukselliselle keskustelulle, jossa jokainen uskaltaa tuoda ajatuksensa ja tunteensa esille.

  Ihmiset reagoivat muutoksiin yksilöllisesti. Itse olen niitä, jotka näkevät muutoksen ensisijaisesti mahdollisuutena. Mahdollisuutena kasvaa, kehittyä ja luoda uutta, niin yksilön, tiimien kuin koko organisaation tasolla. Me olemme organisaationa tarttuneet tähän mahdollisuuteen tarmolla.

  Kasvupolkumme tiekartassa on seuraavana kiinnekohtana henkilöstö ja henkilöstömme hyvinvointi. Syksyllä 2020 valmistunut henkilöstöstrategiamme toimii karttanamme. Hyvinvoiva ja innostunut henkilöstö on avain menestykseemme, sillä henkilöstömme hyvinvointi näkyy asiakkaillemme parempana asiakaskokemuksena.

  Lähdemme matkalle hyvästä lähtökohdasta - meillä on sitoutunut, asiantunteva ja iloinen porukka ja meillä on yhteinen tavoite – olla yhdessä enemmän.

  Oppaasi
  Liisa Räisänen
  henkilöstöpäällikkö

  Aiheet: