<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Verkkopeleissa valokuitu on voittajan valinta

Posted by Jere Turtiainen on 4.10.2019 18:00

 

Jos laajakaistassa ei ole riittävästi tehoa eikä yhteys ole tasainen, paraskaan pelaaja ei voi pärjätä. Jos perheestä löytyy peliharrastaja, valokuitu on ainoa oikea valinta.

Suomalaisten pelaajien menestys kansainvälisillä pelikentillä houkuttaa yhä useamman koettamaan taitojaan verkkopelissä. Elektronisessa urheilussa, eSportsissa, harjoitus tekee mestarin mutta välineidenkin pitää olla kunnossa — pelkkä hyvä pelikonsoli tai tehokas tietokone ei riitä. Varsinkin, jos haluaa kehittyä harrastuksessaan tai ylipäätään edes osallistua verkkopeleihin muutenkin kuin statistin roolissa, pitää internetyhteyden olla nopea ja tasainen.

Tubettajat Niko ja Santtu testasivat valokuitua

Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluvat Niko ja Santtu testasivat valokuitua ja järjestivät kaveriporukalleen 24 tunnin lanit. Valokuitu teki vaikutuksen - katso video alta:

 

Pelissä pärjääminen edellyttää valokuitulaajakaistaa

Pelaajan kannalta nettiyhteyden lagaaminen, eli jumittaminen on tuhoisaa. Jo 0,1 sekunnin viive tarkoittaa sitä, että peli voi olla menetetty.

Sujuvan, reaaliaikaisen pelaamisen ehdoton edellytys on pätkimätön, nopea ja luotettava nettiyhteys, jossa viive on mahdollisimman pieni.

Jos nettiyhteydessä on pelatessa viivettä, pelaajaa pääsee reagoimaan kaikkeen muita pelaajia myöhemmin. Se pelaaja, jolla on lyhyin viive, saa pelaamiseensa huomattavan edun: on parempi nähdä ensin muut pelaajat kuin tulla itse ensin nähdyksi.

Hyvän, pelaamiseen sopivassa laajakaistassa tulee siis olla nopea lataus- ja lähetysnopeus ja pieni viive. Testaa oman laajakaistasi nopeus ja soveltuvuus pelaamiseen täällä:

Testaa liittymäsi nopeus

Katso valokuitusaatavuus

eSports-harrastajan tärkein kaveri on nopea ja luotettava valokuituyhteys. BLC Telecomin valokuituverkko kattaa tällä hetkellä mm. suuren osan Savonlinnaan keskustaa, Kerimäkeä, Punkaharjua ja esikaupunkialueita, Rantasalmen kuntakeskustan ja verkkoa rakennetaan jatkuvasti uusille alueille.

 

Jos valokuitu ei vielä kutkuttele teidän tontin nurkalla, huoli pois! Uutta verkkoa rakennetaan joka vuosi lisää.

 

Tarkista oman asuinalueesi tilanne:

New call-to-action

 

BLC Telecom rakentaa valokuituverkkoaan tarveperusteisesti: kaivinkoneet tulevat niille asuinalueille, joilla on riittävä ennakkokysyntä valokuidulle. Jos alueellasi ei vielä ole valokuituverkkoa, mutta olisit siitä kiinnostunut, ota silloin yhteyttä BLC:n kuitumyyjään tai asiakaspalveluun. Mitä useampi samassa naapurustossa on kiinnostunut valokuituverkosta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se myös rakennetaan.

 

 

Topics: Verkko

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: