Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Aurinkoenergiasta laajakaistaa

  Me otamme ilmastotalkoot tosissamme: BLC Telecomin laajakaistat tuotetaan TUOTETTU SAVONLINNASSA_SININENSavonlinnassa aurinkovoimalla.

  Vaikka energiatehokkuus, päästöjen vähentäminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen on tämän hetken kuumimpia kuluttajatrendejä; harva on vielä toistaiseksi tarkastellut omaa datankäyttöään osana kulutusvalintojaan.

  Tietoliikenteen tarpeiden jatkuvasti kasvaessa kasvaa myös palveluiden tuottamiseen tarvittavan energian kulutus.


  Erityisen jyrkkä nousu energian kulutuksessa on tapahtunut mobiililaajakaistoissa. Kun on siirrytty 2G-verkosta 3G- ja 4G -verkkoihin, tukiasemien energian kulutus saman peittoalueen kattamiseksi on kasvanut monikymmenkertaiseksi. 5G -palveluiden tarjoajien haasteet liittyvätkin paitsi uuden verkon rakentamisen investointeihin, myös siihen, kuinka 5G:stä saadaan energiatehokkaampi.
   
  Myös kiinteä laajakaista vaatii sähköä toimiakseen.

  Kiinteät yhteydet ovat kuitenkin jo lähtökohtaisesti mobiililaajakaistaa energiatehokkaampia; datan määrän kasvu valokuituverkossa ei nosta sähkön kulutusta samalla tavalla.

  Kun verrataan eri tietoliikennepalveluiden kuluttamaa energiaa suhteessa datan määrään, on valokuitu ylivoimainen voittaja.

  Me BLC Telecomilla haluamme kuitenkin pyrkiä vieläkin parempaan ja otamme tosissamme osaa ilmastotalkoisiin.

  BLC:n pääkonttorin katolle on tänä syksynä asennettu aurinkopaneelit ja jatkossa BLC Telecomin Savonlinnan seudulle tarjoamat laajakaistapalvelut tuotetaan puhtaasti aurinkovoimalla.


  Kaapelitelevisioverkon kautta toimittamamme BLC Kaapeli ja valokuituverkkoamme käyttävä BLC Valo ovat lähipalvelua parhaimmillaan. Tarjoamamme laajakaistapalvelut tuotetaan Savonlinnassa ja kotimaisuuden sinettinä palvelullamme on avainlipputunnus.

  Tutustu BLC:n laajakaistapalveluihin

  Aiheet: