<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Windows 7 tuki poistuu tammikuussa 2020 – vaihda laitteesi uuteen

Posted by Beltsi on 19.11.2019 15:07

Syksyllä 2009 julkaistun Windows 7 -käyttöjärjestelmän elinkaari on tulossa päätökseensä. Käyttöjärjestelmän tuotetuki päättyy 14.1.2020.  Mikäli sinulla on käytössä Windows 7, tietokoneen uusiminen on nyt ajankohtaista.Beltsi - Linkedin

Tuotetuen päättyminen tarkoittaa, että kyseiseen käyttöjärjestelmään ei ole enää saatavilla suojauspäivityksiä. Tietokone, jossa on Windows 7 toimii kyllä yhä, mutta käyttöjärjestelmän vanhentuessa ja tuotetuen päättymisen myötä ongelmia voi esiintyä esimerkiksi eri ohjelmien toiminnassa, eikä teknistä tukea enää ole saatavissa.

Vanhentunut käyttöjärjestelmä tekee tietokoneestasi erityisen haavoittuvan verkon tietoturvauhkia ja viruksia kohtaan.

Windows 7 -tietokonetta ei tammikuun jälkeen enää suositella yhdistettävän internetiin, eikä sitä enää kannata ainakaan missään tapauksessa käyttää laskujen maksussa tai muissa verkkopankkitoiminnoissa vaikka laitteella olisikin erillinen tietoturvaohjelmisto. Verkkopankin tietoturvallisen käytön varmistaminen on asiakkaan omalla vastuulla ja vanhentunut käyttöjärjestelmä on tietoturvariski, jota ei kannata ottaa.

Mitä Windows 7 -tietokoneella voi jatkossa tehdä?

Koska laitetta ei enää suositella liitettävän internetiin, tietokoneen käyttö rajoittuu huomattavasti. Laitteesta voi yhä olla iloa esimerkiksi pasianssikoneena.  Se sopii yhä mm. tekstinkäsittelyyn -  kunhan muistaa varmuuskopioida kirjoituksensa myös fyysiseen muistiin. Tietokone, jossa on Windows 7 on väistämättä iäkäs, joten varmuutta siitä missä vaiheessa jokin sen komponenteista hajoaa lopullisesti, ei ole.

Minulla on Windows 7, miten toimia?

Microsoft ei enää tässä vaiheessa suosittele, että Windows 7:ää käyttävään tietokoneeseen asennettaisiin uudempi käyttöjärjestelmä, vaan se kehottaa uusimaan koko laitteen.

Iäkkäämmille tietokoneille uuden käyttöjärjestelmän asennus ei välttämättä ole enää edes mahdollista, koska tietokoneessa ei ole riittävästi tehoa modernin käyttöjärjestelmän pyörittämiseen.  

Mikäli edessäsi on tietokoneen uusiminen, meillä on sinulle hyviä uutisia: laitteiden hinnat ovat viimeisten 5-8 vuoden aikana laskeneet. Hyvän ja ripeän tietokoneen peruskäyttöön saa jo noin 400 eurolla. Uudenaikainen tietokone käynnistyy vanhaa nopeammin, on vakaampi ja kaiken kaikkiaan ripeämpi ja miellyttävämpi käyttää kuin vanha laite. Windows 10 -käyttöjärjestelmä on pienen tutustumisen jälkeen aikaisempia käyttöjärjestelmäversioitaan selkeämpi ja helppokäyttöisempi ja tällä hetkellä Microsoft lupaa sen elinkaaren kestävän ainakin vuoteen 2025 asti.

BLC Telecomin asiantuntijat asentavat uuden tietokoneesi käyttövalmiiksi

Tietokoneen vaihtaminen voi tuntua työläältä. Vanhojen tiedostojen, ohjelmien ja asetusten säätäminen uuteen koneeseen voi viedä aikaa ja hermoja – eikä kaikilla välttämättä löydy tähän omasta takaa osaamistakaan.

BLC Telecomin asiantuntijat tekevät hankalan työn puolestasi: halutessasi teemme tiedostojen siirron ja asennamme uuden laitteesi käyttövalmiiksi niin, että uuden tietokoneen käytön aloitus kotona käy vaivattomasti.

Asennuspalvelun hinta uuden tietokoneen ostajalle on myymälässämme 40 euroa – uusi laite on yleensä käyttövalmis 1-2 työpäivän kuluessa ostohetkestä. Niin halutessasi myös kierrätämme vanhan tietokoneesi tietoturvallisesti niin, ettei sille tallennetut tiedostot joudu vääriin käsiin.

 

Asiakaspalvelu yhteystiedot

Topics: Verkko, IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: