<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Vastamelukuulokkeet työntekoa helpottamaan

Posted by Anu Rajaharju on 8.2.2018 12:47
Find me on:

Otsikkokin sen kertoo – työskentely ennen vastamelukuulokkeita oli haastavaa. En sano, että ilman niitä työnteko ei onnistu, mutta niiden puuttuminen vaikeutti työtäni. Istun kollegani Annan kanssa samassa tilassa, jossa ei ole suljettavia ovia. Työtilamme on avonainen ja toimitusjohtajan huone on vieressämme, joten kaikki liikenne hänen luokseen tapahtuu meidän ohi. Lisäksi avokonttorissamme on kaksi vapaata työpistettä, jossa joskus istuu vierailemassa olevia kollegoita.

Olen työskennellyt BLC:llä reilun vuoden. Alkuun istuin yksin. Ensimmäinen Skype-palaverini BLC:llä alkoi hyvin. Ainoa ongelma oli, että minulla ei ollut kuulokkeita lainkaan – ei siis minkäänlaisia! Ei mennyt kauaakaan, kun viereisen huoneen työkaveri toi minulle kuulokkeet ja lähtiessään valitteli, ettei pysty keskittymään omiin töihinsä palaverin äänien vuoksi.


 

"Niiden kanssa pystyy toki olemaan samassa palaverissa – kunhan vaan a) joko olemme hiljaa molemmat tai b) älä todellakaan katso toiseen kun hän puhuu. vaan tulee niitä hetkiä, kun kaikki ei sujukaan aivan niin kuin on suunnitellut."


No näillä kuulokkeilla pärjäsinkin jonkin aikaa. Pärjäsin niillä niin kauan, kunnes huoneeseeni saapui myös toinen markkinoijamme Anna. Hänen kanssaan istumme pitkälti samoissa palavereissa. Alkuun käytimme molemmat omia kuulokkeita. Niiden kanssa pystyy toki olemaan samassa palaverissa – kunhan vaan a) joko olemme hiljaa molemmat tai b) älä todellakaan katso toiseen kun hän puhuu. A-vaihtoehto on oikeastaan tässä tapauksessa ainoa oikea vaihtoehto, mutta kun meidänkin pitäisi puhuakin niissä palavereissa! Äänet kuuluivat dublikaattina – toinen luureista ja toinen livenä vieruskaverista.  


No hätähän ei ole tämän näköinen, IT-firmassa kun työskennellään ja hyviä tuotteita asiakkaillekin etsitään. Seuraava ratkaisu oli tietenkin kokouskaiutin, joka oli kollegan pöydällä käyttämättömänä. Alkumme tämän laitteen kanssa sujui hyvin. Palavereissa oli helppo olla ja kommunikointi helppoa. Jossain vaiheessa kuitenkin tajusimme, että olemme lähtöpisteessä. Häiritsemme muiden työntekoa. Saatamme istua tuntikausia palavereissa, ja saattaa olla, että koko tämän ajan muut eivät pysty keskittymään työntekoon kunnolla.  

 

"Tämä oli tärkein syy, miksi me Annan kanssa lähdimme selvittämään meille parasta ratkaisua – ratkaisua joka auttaa meitä ja työkavereitamme keskittymään työhön."

 

Suurin ongelma on kuitenkin ns. luottamukselliset asiat. Kokouksissa käsitellään usein salassa pidettäviä asioita. Ilman kuulokkeita joku muu olisi voinut kuulla läpikäytyjä asioita. Tämä oli tärkein syy, miksi me Annan kanssa lähdimme selvittämään meille parasta ratkaisua – ratkaisua joka auttaa meitä ja työkavereitamme keskittymään työhön.


Ratkaisun etsinnän aloitin lukemalla blogikirjoituksen, joka käsittelee miten valita työntekijöille parhaat kuulokkeet. Kärjistettynä voisi sanoa, että erilaisia kuulokkeita on yhtä paljon kuin käyttäjiäkin. Plantronicsin Sarina Mäenpään vieraskynäkirjoitus löytyy täältä


Seuraava steppi oli ottaa Sarinaan suoraan yhteys ja kertoa meidän ongelmasta. Ongelma on todella yleinen: avokonttorit, kokouksia kahviloissa tai muissa julkisissa tiloissa. Lista on pitkä! Sarinalla oli heti ehdottaa juuri meidän tarpeisiin sopivat vastamelukuulokkeet. Reilun kuukauden päivät olemme nyt päässeet tutustumaan Voyager 8200 -vastamelukuulokkeisiin ja vannomme molemmat niiden nimeen! Työntekomme on helpottunut paljon. Nykyään istumme edelleen avotilassa, mutta pystymme olemaan tehokkaasti Skype-palavereissa, eikä toisen puheenvuorot häiritse. Luottamukselliset asiat pysyvät luottamuksellisina eikä meidän kokouksemme häiritse muita. Lisäksi olen huomannut, että keskittyminen on parantunut roimasti, sillä häiriötekijöitä ei ole enää niin paljon. Kuulokkeilla onnistuu myös ”rauhassa oleminen” – luurit päähän ja uppoudu omiin ajatuksiin.

 

 

Plantronics.jpg

 

"Pääsimme happotestaamaan nämä kuulokkeet junamatkalla välillä Seinäjoki – Helsinki. Osallistuimme vierekkäin yhteiseen Skype-kokoukseen ja homma sujui hienosti."

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääsimme happotestaamaan nämä kuulokkeet junamatkalla välillä Seinäjoki – Helsinki. Osallistuimme vierekkäin yhteiseen Skype-kokoukseen ja homma sujui hienosti.

Haluan nostaa esiin myös näiden vastamelukuulokkeiden langattomuuden. Joku voi olla skeptinen, että ”langattomat eivät kuulu kunnolla”. Ei pidä paikkaansa! Langattomuudella on paljon etuja. Pidän siitä, että voin kesken kokouksen vaikka venytellä tai käydä näyttämässä työkaverille jotain muistiinpanoa kokoukseen liittyen. Kuulokkeet saa tietenkin kytkettyä langattomasti myös puhelimeen, joten lenkkikokoukset voitaisiin ottaa seuraavaksi meidän markkinointitiimin kehityskohteeksi.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan vastamelukuulokkeisiin. Me BLC:llä yhteistyössä Plantronicsin kautta autamme teitäkin löytämään juuri teidän tarpeisiin sopivat vastamelukuulokkeet. Lisää tietoa Plantronicsista löytyy täältä.


 

Tahdotko lukea lisää aiheesta Mobile Collaboration? Klikkaa ja lataa e-book!

 

 

 

Topics: IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: