<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Vieraskynä - Liikkuvan käyttäjän työkalut

Posted by Jouni Ojala on 12.4.2018 10:45

BLC Vieraskynäblogissa ajankohtaisista aiheista kynään tarttuu vaihtuva asiantuntijavieras.
Vuorossa Lenovon Jouni Ojala.

 

Mobiililaitteet yleistyvät ja muuttavat muotoaan. Vanhat laitekategoriat antavat tietä uudemmille, kevyemmille ja älykkäämmille laitteille. Ominaisuuksista ei kuitenkaan tarvitse tinkiä. Lenovolla emme usko siihen, että mobiililaitteet ovat yksi homogeeninen ryhmä, vaan että se on yhtä hienojakoinen kuin tietotekniikkamarkkina yleensä.


"Tehokäyttäjät (22%) arvostavat teknologiaa ja laitteiden tehoa ja ominaisuuksia."

 

Olemme haastatelleet asiakkaitamme ja erottaneet heistä neljä eri käyttäjätyyppiä. Näillä kullakin on omat erityistarpeensa ja preferenssinsä. Mobiilit työntekijät (19%) matkustavat työkseen ja ovat mobiililaitteiden ja –sovellusten tehokäyttäjiä.

Tehokäyttäjät (22%) arvostavat teknologiaa ja laitteiden tehoa ja ominaisuuksia. Heillä on myös muita käyttäjiä enemmän oheislaitteita. Peruskäyttäjät (19%) ovat nimensä mukaisesti käyttäjiä, joille teknologia on lähinnä väline hoitaa päivittäisiä tehtäviään ja joille tekniikka ei ole kiinnostuksen kohde.

Uutena ja nousevana ryhmänä ovat teknologiaorientoituneet milleniaalit (22%), jotka arvostavat teknologiaa ja hyödyntävät sitä täysimittaisesti. Heillä on myös tunneside teknologiaan, jota he pitävät erottamattomana osana arkeaan.

 

"Etätyöt ovat jo nyt arkipäivää"

 

Tutkimusten mukaan tulevaisuuden työntekijät arvostavat vapautta niin laitteissa kuin sovelluksissa usein palkkaa tai titteliä enemmän. Etätyöt ovat jo nyt arkipäivää. Pöytäkoneet menettävät markkinoita kannettaville. Perinteiset kannettavat puolestaan menettävät asemiaan hybridikannettavien vallatessa markkinoita.

Laitekategoriat eivät kuitenkaan ole häviämässä, sillä käyttäjät haluavat erilaisia koneita eri käyttötarkoituksiin. Kaikki mobiilia tietojenkäsittelyä tarvitsevat arvostavat monikäyttöisyyttä, kestävyyttä, käytettävyyttä ja akkukestoa.

 

"Kaikkia muutoksia yhdistää se, että laitteet ovat entistä kevyempiä, mutta silti entistä tukevampia ja usein myös liitännöiltään aikaisempia laitteita rikkaampia."

 

Asiakkaat haluavat jotain, joka ei ole liian vierasta, mutta on silti innovatiivista. Monille yrityskäyttäjille on tärkeää, että harppaus uusissa laitteissa ei ole liian suuri. Esimerkkinä juuri tähän tarpeeseen tehdystä tuotteesta on X1-Yoga tuoteperhe. Yoga kirvoittaa käyttäjiltä ihastuneita kommentteja, kuten tämähän on normaali läppäri maustettuna tabletmaisilla ominaisuuksilla. Kannettavat ja muut mobiililaitteet muuttavat muotoaan. Kaikkia muutoksia yhdistää se, että laitteet ovat entistä kevyempiä, mutta silti entistä tukevampia ja usein myös liitännöiltään aikaisempia laitteita rikkaampia.


Windows10 ja kosketusnäytöt ajavat mobiilimarkkinan muutosta. Tuki aikaisemmille Windows-versioille on myös loppumassa. Intelin uudet prosessorit tukevat vain Windows 10:ä ja sitä uudempia versioita käyttöjärjestelmästä. Muutos tapahtuu kuitenkin vaivihkaa, uusien laitteiden korvatessa vanhat.
B2B-laitteissa telakointimahdollisuus on tärkeä ominaisuus. Monet telakat ovat olleet merkki- ja mallisarjakohtaisia, mutta tähän on tulossa muutos uusien USB-C –telakoiden myötä. USB-C:n etuna on se, että yksi telakointiasema voi palvella lukuisia eri malleja ja lisäksi kaikki tietokoneen tarvitsema data, näyttö ja latausliikenne kulkee yhden liittimen kautta. Liitännöistä HDMI-liitäntä tulee säilymään suurimmassa osassa laiteissa.

 

"Pienemmässä ja ketterämmässä koneessa on sama käyttöjärjestelmä ja sovellukset ja hoitaa saman homman."


Miksi kantaa perinteistä konetta, kun saa kilon painoisena kaiken mitä tarvitsee? Pienemmässä ja ketterämmässä koneessa on sama käyttöjärjestelmä ja sovellukset ja hoitaa saman homman. Tämä käytönmukainen laitevalinta on asia, joka tulee korostumaan milleniaalien vallatessa työmarkkinat,
Lenovolla on markkinoiden laajin valikoima mobiililaitteita - kaikkea puhelimista pilvipalveluihin.

 

Haemme uusia ratkaisuja emmekä tyydy tavanomaiseen. Erilainen on parempi, niin kuin sloganimmekin sanoo, samalla kuitenkin vaalimme myös Thinkpadin perintöä ja laatua.
Lenovo oli päättyneellä neljänneksellä IDC:n datan mukaan suurin laitevalmistaja Suomessa.
 

 

BLC Taito Elinkaariopas

 

 
 

Topics: IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: