<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Miten saan Yle Areenan käyttööni?

  Yleisradion suosittu suoratoistopalvelu Yle Areena on kätevä tapa katsoa televisio-ohjelmia silloin, kun sinulle sopii. Yle Areenan käyttöön tarvitaan internetyhteys ja laite, jolla Areenaa voi katsoa; esimerkiksi tietokone, tabletti tai älytelevisio.

  Yksi meiltä useimmin kysytyistä kysymyksistä on hyvin käytännönläheinen: miten saan Yle Areenan käyttööni. Huippusuosittu, ilmainen suoratoistopalvelu mahdollistaa televisiolähetysten seuraamisen vaikka älypuhelimen näytöltä. Tässä ohjeet käyttöönottoon!

  1. Yle Areena tarvitsee internetyhteyden

  Yle Areena on palvelu, jonka käyttö edellyttää nettiyhteyttä. Korkealaatuinen, riittävän nopea internetyhteys takaa, että Areenan käyttö on miellyttävää ja kuva ei pätki. Paras ja tasalaatuisin internetyhteys suoratoistopalveluiden käyttöön on kiinteä internetyhteys, kuten BLC Kaapeli tai BLC Valo. Kiinteän internetyhteyden nopeus säilyy tasaisena verkon ruuhkahuipuista riippumatta ja ääni ja kuva välittyvät ruudulle kirkkaana ja terävänä.

  2. Laite, jolla Yle Areenaa käytät

  Käytitpä Yle Areenan katsomiseen mitä laitetta tahansa, varmista ensin, että se on yhdistetty internetiin. Jos käytössäsi on älytelevisio, suosittelen, että liität television internetiin kiinteällä verkkojohdolla (eli liitä verkkojohto suoraan modeemista tai kuitupäätelaitteesta televisioon). Tällä tavoin voidaan varmistaa, että kuvanlaatu säilyy parhaana mahdollisena myös Yle Areenaa käytettäessä!

  Jos sinulla on käytössäsi tietokone, voit yksinkertaisesti vain mennä osoitteeseen areena.yle.fi ja katsoa Areenan ohjelmatarjontaa tietokoneesi näytöltä.

  Älypuhelinta tai tabletia käyttävän tulee ladata laitteelleen Yle Areena -sovellus. Avaa laitteesi sovelluskauppa (sovelluskauppaan voit klikata suoraan laitteesi ruudulta Play Kauppa tai App Store) ja kirjoita hakuun Yle Areena. Ladattuasi ilmaisen sovelluksen voit käyttää Yle Areenaa puhelimellasi tai tabletillasi.

  Älytelevisiolla Yle Areenaa pääset katsomaan, kun lataat siihen Yle Areena -sovelluksen televisiosi sovelluskaupasta. Sovelluskaupan löydät televisiosi valikosta (eri televisiomerkeillä valikko löytyy eri kaukosäädinkomentojen takaa, joten tarkista oikea nappi tarvittaessa käyttöohjeista) ja kirjoittamalla hakuun Yle Areena pääset lataamaan Yle Areena -sovelluksen televisioosi.

  Mikäli käytössäsi ei ole älytelevisiota, voit siirtää Yle Areenasta katsomasi ohjelmat televisiosi ruudulle erilaisilla lisälaitteilla. Eri vaihtoehdoista saat tietoa BLC Centeristä, ja myös Yle on koonnut sivuilleen kattavan ohjeistuksen.

  Valokuidulla internetin tv-palveluiden käyttö on vaivatonta

  Erilaisten tilausvideopalveluiden, kuten Yle Areenan ja Netflixin, käyttö yleistyy hurjaa vauhtia. Teräväpiirtokuvan virheetön toistaminen vaatii paljon internetyhteydeltä - liikkuvaa kuvaa katsoessa internetyhteyden nopeuden heittelystä johtuva kuvalaadun vaihtelu normaalitarkkuuden ja teräväpiirron välillä on erittäin häiritsevää, puhumattakaan kuvan pikselöitymisestä tai videotoiston pätkimisestä.

  Valokuituverkossa internetyhteyden nopeus ei vaihtele verkon ruuhkahuippujen tai käyttäjämäärien mukaan. Kun kotona on riitävän nopea, tasalaatuinen internetyhteys, voi samassa taloudessa tehdä yhtä aikaa etätöitä, katsoa Yle Areenaa ja pelata tietokoneella ilman netin pätkimistä.

  Ai mikä se valokuitu sitten on? Lue lisää oppaastamme »

  Tilaa valokuituopas

  Aiheet: