<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Oppaita, blogeja, markkinointisuunnitelmia ja päämiestapaamisia

Posted by Anu Rajaharju on 21.11.2017 12:30

Alun perin tarkoitukseni oli kirjoittaa yhdestä työpäivästäni markkinoinnin parissa, mutta kokonaiskuvan saamiseksi, päätinkin kirjoittaa kahdesta.

Eilen oli torstai ja tänään on siis perjantai. Nyt, perjantaina, istun isoveljeni työpaikan huoltoautossa matkalla kotiin.

Sanotaan, että torstai on toivoa täynnä. Eilen aamulla, kun heräsin, olin täynnä virtaa ja ideoita. Olin päättänyt jäädä kotitoimistolle töihin. Aloitin työt jo ennen aamukahdeksaa ja ensimmäisten työtuntien aikana olin tehokkuuden huipulla. Sovin palavereita, järjestin pieniä mutta tärkeitä juoksevia asioita, tein netissä työantajan pyynnöstä disc-analyysin itsestäni, viimeistelin Heinosen Markun blogitekstin Kurkistus työpäivääni Taidolla – Kapasiteetinhallintaa ja toiminnanohjausta ja suunnittelin alustavasti tämän blogisarjan julkaisua.
Lue lisää

Topics: IT

Kurkistus työpäivääni Taidolla – Kapasiteetinhallintaa ja toiminnanohjausta

Posted by Markku Heinonen on 14.11.2017 13:31

Markkinointimme ilahdutti kertoen suunnitteilla olevasta blogi-sarjasta, jossa BLC Taidon eri työtehtävissä työskentelevät henkilöt kirjoittaisivat työpäivästään – kai minultakin irtoaisi tarina yhdestä työpäivästä?

Ensimmäinen vastaus taisi olla ”Argh” ja välittömästi tämän jälkeen huomasin vastaavani, että otan ”haasteen” vastaan. Ihan suuresta haasteesta ei ole onneksi kyse, sillä olen harjoitellut päiväkirjan kirjoittamista runsaan vuoden verran - en mitenkään tiukasti päivittäin, mutta varsin tiiviisti kuitenkin. Eiköhän sama luonnistu, vaikka tällä kertaa lukijoita on muitakin kuin vain kirjailija.

 

Lue lisää

Topics: IT

Tietoturva - Kilpajuoksu haavoittuvuuksia vastaan

Posted by Tuomas Karhula on 23.10.2017 10:13

Tekninen tietoturvallisuus (ja osin fyysinenkin) on aina kilpajuoksua rikollisten kanssa. Kun tietoturva-aukko löydetään jostakin järjestelmästä, kuluu usein vain hetki ennen kuin joku kohdistaa hyökkäyksen julkistettuun tietoturva-aukkoon. Pahimmassa tapauksessa rikolliset löytävät aukon ja pyrkivät hyödyntämään sitä ennen kuin se edes huomataan ja paikataan. Kun aukko löytyy, siihen julkistetaan korjaus, jolla pyritään estämään kyseisen aukon hyödyntäminen. 

Lue lisää

Topics: IT

Tietoturvan puurot ja vellit

Posted by Ville Soikkola on 17.7.2017 14:36

Olen tänä vuonna käynyt useiden eri päämiesten tietoturvakoulutuksissa. Olen myös seurannut useiden eri toimijoiden tietoturvaa käsitteleviä blogeja sekä linkedin-kirjoituksia ja -postauksia. On kyseessä sitten ollut päämiehet tai loppuasiakkaalta asioihin perehtyneet työntekijät, kehitysjohtajat tai toimitusjohtajat, on puurot ja vellit usein pahasti sekaisin. Tuntuu, että kun puhutaan tietoturvasta, ammutaan usein yli ja oikein huolella. Tässä kirjoituksessani kerron maalaisjärjellä ja lyhyesti, kuinka hyvä tietoturva rakentuu.

Lue lisää

Topics: IT

Pilvipalveluiden piilokustannukset pilkottuina

Posted by Tuomas Karhula on 8.6.2017 14:29

Virtuaalipalvelimia ajavat pilvipalvelut (esim. Azure, AWS) voivat parhaimmillaan tuoda todella merkittävät säästöt yrityksen liiketoimintaan. Pahimmillaan ne voivat moninkertaistaa kustannukset ja riskeerata koko yrityksen liiketoiminnan. 

Lue lisää

Topics: IT

Tiedä(n) mitä teet verkossa

Posted by Teemu Ahlström on 30.5.2017 15:28

Yhdysvaltalaiselta Internet-palveluja tarjoavalta yritykseltä hakkeroitiin yli miljardi käyttäjätunnus-salasanaparia, pankit ympäri maailman menettävät miljoonia kyberhyökkäyksissä, joka päivä syntyy 10 000 haittaohjelman varianttia Windows-koneille, Teslan ja Volkswagenin avaimet ovat joutuneet hyökkäyksien kohteeksi, kansainväliset rikollisjärjestöt tahkoavat satoja miljoonia kaapatuista tiedoista maksetuista lunnaista, Yhdysvaltain vaaleja yritetään manipuloida verkosta käsin...

Ei, kyse ei ole mistään scifi-trillerikirjan takakannesta vaan F-Securen vuoden 2016 kyberturvallisuusselvityksestä.

Lue lisää

Topics: IT

Huippuunsa viritettyä asiakaspalvelua

Posted by Mikko Virkkula on 26.5.2017 12:32

Strategiaamme on kirjattu sanapari ”huippuluokan asiakaskokemus”. Se on toimintamme kantava ajatus. Se on myös paljon luvattu, mutta meillä on kykyä ja tahtoa toteuttaa toimintamme lupauksen mukaisesti. Lupauksen lunastamiseksi olemme siirtäneet it-tukipalvelut vuoden 2017 alusta osaksi omaa toimintaamme. Tämä on tuonut asiakaspalveluun lisää tarkkuutta ja tehokkuutta.

Lue lisää

Topics: IT

Digitalisaatio etenee, mutta Kaija Koon sanoin "miksi siitä on tehty niin pirun vaikeaa?"

Posted by Veli-Pekka Vähälummukka on 16.5.2017 10:30

Kirjoittelin taannoin blogin IT-osaston muuttumisesta osaksi yritysten ydinliiketoimintaa. Silloin olin hiljattain palaillut IBM- kumppanitapahtumasta. Näköjään näillä seminaareilla on edelleen paikkansa, koska niiden jälkiseurauksena hautuu ajatuksia niin uusille blogiartikkeleille kuin tuote- ja palvelukonsepteillekin.

 

Tämän kirjoituksen perusajatukset lähtivät liikkeelle Gartnerin helmikuisessa ITxpo:ssa kuulluista tutkimukseen perustuvista opeista ja toisaalta hieman arkea lähempänä oman toimistolaajennuksen myötä tulleista käytännön opeista.

Lue lisää

Topics: IT

Vieraskynä - Miten valitset työntekijöillesi parhaat kuulokkeet

Posted by Sarina Mäenpää on 31.3.2017 9:32

BLC Vieraskynäblogissa ajankohtaisista aiheista kynään tarttuu vaihtuva asiantuntijavieras. Vuorossa kumppanimme Plantronicsin Sarina Mäenpää.

 

Oikeanlaisten kuulokkeiden valinta riippuu paljon sekä yrityksestäsi että sen työntekijöistä. Jotkut tekevät töitä kotona, lentokentällä, kahviloissa ja paikoissa, joissa on paljon hälyä. Toiset taas työskentelevät enimmäkseen toimisto-oloissa, joko avokonttorissa tai omassa työhuoneessa. Aluksi kannattaakin pohtia, millaisissa ympäristöissä työntekijäsi tavallisimmin työskentelevät.

Lue lisää

Topics: IT

Kalliit Microsoft vuosisopimukset ovat viimein kuolemassa. Hurraa!

Posted by Ville Soikkola on 29.3.2017 11:56

Merkit kalliiden EA-sopimusmallien kuolemasta ovat meillä selvästi nähtävissä. Olemme BLC:llä vaihtaneet parin kuukauden sisällä jo kolmen asiakkaan EA-sopimukset ketterään ja skaalautuvaan "maksat vain mitä käytät" -CSP-malliin. Avaan tässä blogissa myös euromäärän siitä, mitä asiakas säästää kumppanoituessaan BLC:n kanssa. Koska nämä asiat eivät yleisesti ole julkisia, esittelen kaikki kolme tapausta suoraviivaistettuna ja ilman asiakasnimiä.

Lue lisää

Topics: IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: