Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

    Osuuskuntaomistaja antaa vahvan selkänojan kasvulle

    BLC-konsernin liiketoimintaympäristöä ja sen muutoksia on seurattu aina aktiivisesti ja pyritty ennakoimaan tulevaisuutta. 2000-luvun alkupuolella havahduimme tulevaisuuden näkymään, jossa teleliiketoimintamme ympäristö muuttui nopeassa tahdissa. Lähdimme aktiivisesti kartoittamaan kasvumahdollisuuksia meillä jo olevan turvatekniikan osaamisen ympärille.

    BLC-konsernin tulevaisuuden näkymässä keskiössä on turva. Meillä on vahva usko ja näkemys, että turvan merkitys kasvaa elämisessä, työnteossa ja liikkumisessa. Tähän luottaen olemme kasvattaneet ja kehittäneet turvaliiketoimintaa jo määrätietoisesti pian 20 vuoden ajan mm. ostamalla v 2009 lukituspuolen osaamista täydennyksenä yritykseemme.

    Yhtiöistämme BLC Turvan kasvu on perustunut harkittuihin yrityskauppoihin. Viimeisin liiketoimintakauppa, AM Security -konsernin osto, joulukuussa 2020 nosti BLC Turvan haastajan asemasta haastettavaksi. Vuonna 2021 AM Security Oy ja AM Lukkoasema Oy fuusioituvat BLC Turvaan ja näin syntyy Suomen suurin lukitus- ja turva-alan toimija.

    Jatkamme turvaliiketoimintaan panostamista edelleen. Enää emme hae kasvua ostamalla liiketoimintoja, vaan panostamme vahvasti turvaratkaisujemme kehittämiseen.

    Tulevaisuudessa turvaratkaisut ovat enenevissä määrin kytköksissä verkkoon. Turva tulee tarvitsemaan kasvavissa määrin luotettavaa tiedonsiirtoa. Tässä kulkee rajapinta liiketoimintayhtiöidemme välillä.

    BLC Telecom on kasvanut 2000-luvun alusta alkaen orgaanisesti verkkobisneksessä Savonlinnan seudulla. Telecomin ylläpitämän valokuituverkon massa kasvaa tasaisesti. Laajenemissuunnitelmat ovat pitkällä ja laajentuminen alueen ulkopuolelle on jo alkanut.

    BLC-konsernin kasvu ja tulevaisuuden potentiaali ovat herättäneet kiinnostusta omistajapohjaamme kohtaan. BLC-konsernin omistaa Savonlinnan BLC-osuuskunta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Savonlinnan Puhelinosuuskunta. Osuuskunta on perustettu 1889.

    BLC on 100 % kotimainen yhtiö, jonka henkinen koti ja juuret sijaitsevat vahvasti Savonlinnassa. Osuuskunnan alkupääoma on aikanaan kerätty Savonlinnasta, ja osuustodistuksen omistajat ovat edelleen savonlinnalaisia tai savonlinnalaislähtöisiä yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä. Yhtiön pääkonttori sekä konsernin johdon toimipiste on edelleen Savonlinnan Nojanmaassa.

    Omistajapohja erottaa BLC-konsernin kilpailijoista. Osuuskuntaomistuksen ansiosta emme ole tavoittelemassa pikavoittoja kvartaaleittain vaan voimme tehdä kauas katsovia ratkaisuja. Osuuskunnan taloudellinen selkänoja on vahva, ja sen ansiosta liiketoimintayhtiömme pystyvät jatkossakin kehittämään kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja asiakkaillemme. Voimme luottaa myös siihen, että valintamme kestävät lähemmänkin tarkastelun.

    Mikä on sitten omistajan rooli konsernissa tästä eteenpäin? Osuuskunta, hallitus edustajanaan, jatkaa BLC-konsernin liiketoimintaympäristön kehityssuuntien ennakointia sekä suurten linjojen vetämistä. Liiketoimintayhtiöiden johto omien alojensa parhaina asiantuntijoina saavat suuremman roolin, ja yhtiöt saavat enemmän liikkumavaraa sekä kehitystilaa.

    Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana katson luottavaisesti tulevaisuuteen. Meillä on kaikki edellytykset menestyä yhdessä.

    Jari Suomalainen
    hallituksen puheenjohtaja
    Savonlinnan BLC-osuuskunta

    Aiheet: