<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

BLC blogi

Mobiililaitteen käyttöönoton helppous

Posted by Tomi Tihekari on 28.6.2018 12:43
Find me on:

Mobiililaitteita valitessa kiinnitetään helposti huomioita hieman vääriin asioihin. Esimerkiksi laitteen hinta, suorittimen teho ja kameran ominaisuudet ovat tietysti syytä olla kunnossa. Usein ei kuitenkaan nähdä kokonaisuutta siitä paljonko laite tulee koko käyttöaikanansa maksamaan. Jokainen varmaan tietää, että uuden laitteen käyttöönotto vie helposti tunteja. Jopa kokonainen työpäivä saattaa vierähtää ennen kuin laite on siinä tilassa kuin itse sen haluat olevan. Jokainen voi laskea oman tuntihintansa mukaan paljonko tästä tulee piilotettuja kustannuksia itse laitteen hankintahinnan päälle. Lisäksi tämä sama joudutaan mahdollisesti tekemään uudestaan, jos laite lähetetään huoltoon tai joudutaan korvaamaan uudella. Tämän lisäksi käytönaikainen hallinta, tuki ja varalaitepalvelu huolto-, katoamis- tai rikkoutumistilanteita varten mahdollistaa työnteon jatkumisen ongelmatapauksissa. Yleensähän laitteen hinta ei ole kovinkaan suuri kustannus esimerkiksi kahden vuoden aikana, jos verrataan siitä mahdollisesti johtuvien työkatkoksien hintaan.

Yllä olevaan ongelmaan on onneksi mietitty myös ratkaisuja. Android-laitteiden osalta tämä on ratkaistu Samsung Knox-tuoteperheellä. Näistä laitteen käyttöönottoa varten olevat työkalut ovat lisäksi ilmaisia, kunhan niitä osataan vain käyttää. Osaavalle kumppanille tämä osa on kohtuullisen helppoa, kunhan on yhdessä määritelty mitä laitteella saa/ei saa tehdä ja millaisia asetuksia sekä sovelluksia niissä tulisi olla. Ei tämäkään ole mitään rakettitiedettä ja vastaavien toteutusten kautta kertyneellä kokemuksella määrittely sujuu nopeasti ja vaivattomasti.

Käytännössä tässä on kaksi vaihetta. Ensimmäinen tehdään jo laitteen hankintavaiheessa, jolloin kyseisen laitteen sarjanumerolla määrätään laite liittymään yrityksen hallintajärjestelmään heti ensikäynnistyksellä. Tämä tapahtuu automaattisesti aina, esimerkiksi jos laite tyhjennetään kokonaan. Näin ollen laitteen varastamisesta ei ole kenellekään hirveästi iloa.

Toinen vaihe tapahtuu, kun laite on hallintajärjestelmän piirissä joko yllämainitulla tavalla tai jälkikäteen liittämällä (näin nykyinen laitekanta saadaan myös mukaan). Toisessa vaiheessa yhdessä määritellyt asetukset, säännöt ja ohjelmistot siirretään mobiililaitteeseen. Laitehallinnan kautta on myös laajempia mahdollisuuksia laitteen asetuksiin kuin suoraan laitteesta tehtäessä ja laite saadaan halutessa jopa Kiosk-tilaan, jolloin siinä voi käyttää vaikka vain tietyn sovellusta. Lisäksi voidaan tehdä suuri määrä erilaisia tietoturvaan liittyviä asioita, esimerkiksi estämään tietojen kopiointia yritykseltä omiin sähköposteihin jne.

Käytännössä kaikki tämä tapahtuu automaattisesti, kunhan laite tilauksen yhteydessä käsketään liittymään jo olemassa olevaan ympäristöön. Tällöin käyttäjän tai it-tuen ei tarvitse käyttää aikaa yksinkertaisiin asennustöihin vaan aika vapautuu yrityksen liiketoiminnan kannalta järkevämpään tekemiseen.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että mietitty kokonaisuus laitehallinnassa helpottaa käyttöönottoa ja säästää merkittävästi aikaa. Aikaa säästyy niin it-tuelta, laitteen käyttäjältä kuin hänen vierustovereilta joilta yleensä ensimmäisenä pyydetään apua hankalissa tilanteissa.

Me BLC:llä olemme valmiita opastamaan teitä. Elinkaaripalvelussa huolehdimme puolestanne kaikista laitteiden elinkaareen liittyvistä tapahtumista - laitteen hankinta, käyttöönotto, käytönaikainen tuki, huolto ja kierrätys.

Sinä käytät, me huolehdimme.

 

 Mobiilielinkaariopas BLC Taito

 

Samsung Knox BLC Taito

  

 

 

 

 

Topics: IT

Tilaa blogi sähköpostiisi

Viimeisimmät artikkelit: