<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Milloin viimeksi huolsit tietokoneesi?

  Huonepölyä, lemmikkieläinten karvaa, leivänmuruja, haittaohjelmia, väliaikaisia tiedostoja ja viruksia - läppäri voi kantaa mukanaan monenlaista roskaa, joka haittaa sen toimintaa. Tietokoneet tulisikin puhdistaa vuosittain, niin fyysisesti kuin ohjelmistojenkin osalta. Jos huoltotoimenpiteet eivät suju kotona, apu löytyy BLC Telecomin asiakaspalvelupisteestä Nojanmaasta.

  Vuosittainen perushuolto kannattaa tehdä tietokoneellekin. Laitteen säännöllinen fyysinen puhdistus on tärkeää, ja huolellisella komponenttien puhdistuksella voidaan usein pidentää tietokoneen käyttöikää. Haittaohjelmien poisto ja ohjelmistojen huolto varmistaa, että kone ei suotta hidastele vaan toimii niin kuin pitääkin.

  Pölyt pois

  Tietokoneen sisään pääsee aina jonkin verran huonepölyä. Koira- ja kissatalouksissa koneisiin kertyy - huolellisesta siivouksesta huolimatta - myös lemmikkieläinten karvaa. Kannettavasta tietokoneesta löytyvät leivänmurutkaan eivät ole harvinainen tuttavuus tietokoneita työkseen puhdistavalle - monella läppärinomistajalla tuntuu olevan tapana syödä samalla, kun työskentelee koneella tai surfaa netissä.

  Kannettavassa tietokoneessa roskat kertyvät paitsi näppäimistön alle, myös tuulettimeen, mikä heikentää tuuletustehoa ja heikentää koneen jäähdytystä. Seurauksena tietokone voi kuumentua liika ja välillä sammuakin kesken kaiken.

  Ylikuumenemisen seurauksena voi aina olla myös laitevaurioita. Pöytätietokoneessakin tuuletin kerää helposti pölyä, minkä lisäksi koneen kotelon sisään kertyy moninkertainen määrä pölyä kannettavaan verrattuna. BLC Telecomin tietokonehuollossa tietokoneiden komponentit puhdistetaan huolellisesti

  paineilmalla. Vuosittaisen tietokoneen fyysisen puhdistuksen lisäksi suosittelemme tarkistamaan, että kone on kotioloissa paikassa, jossa se ei ole suoraan alttiina pölylle ja lialle. Hyväkään tietokone ei, säännöllisestä huollosta huolimatta, kestä loputtomasti sen päälle kaatuneita kolajuomia, kissankarvaa ja ruoanmuruja.

  Mitä haittaa on haittaohjelmista?

  Kun avaat internetselaimen, avautuuko näytöllesi samalla ponnahdusikkuna, jonka sulkeminen ei onnistu? Tai onko selaimeen ilmestynyt outo työkalupalkki? Vaihtuiko selaimesi aloitussivu ilman, että vaihdoit sen itse? Jos vastasit kyllä, tietokoneellasi on luultavasti haittaohjelma. Osa haittaohjelmista on ainoastaan harmillisia kiusankappaleita, mutta ne voivat myös hidastaa ja epävakauttaa tietokonetta. Todellistakin vaaraa niistä voi olla; esimerkiksi osa vakoiluohjelmista voi kerätä tietokoneelta käyttäjän henkilökohtaisia tietoja ja käyttää niitä myöhemmin rikollisiin tarkoituksiin.

  Paras turva tietokoneviruksia ja haittaohjelmia vastaan on tietokoneen käyttäjän oma harkinta ja tietokoneen ajan tasalla oleva tietoturva. Tietoturvaohjelmistosta ja palomuurista huolimatta tietokone kannattaa puolivuosittain puhdistaa virus- ja haittaohjelmista. Tietokoneeseen asennettuihin ohjelmistoihin ja käyttöjärjestelmiin kertyy ajan myötä myös väliaikaisia tiedostoja jotka vievät tietokoneesta tilaa ja hidastavat sen toimintaa - nämäkin tiedostot kannattaa poistaa säännöllisesti.

   Muista päivittää tietokoneesi!

  Tietokoneen käyttöjärjestelmän ja tärkeiden apuohojelmien päivitykset on syytä pitää ajan tasalla; näin koneen ohjelmistot ja käyttöjärjestelmä pysyvät hyvässä kunnossa. Kovassa käytössä olevan tietokoneen kiintolevy kannattaa eheyttää silloin tällöin, jotta sen toimintavarmuus ja -nopeus pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään.

  Ohjelmistojen huoltotoimenpiteet voi harjaantunut käyttäjä tehdä itsekin, mutta kokemattomamman kannattaa tuoda laite huollettavaksi ammattilaisten hoiviin.

  BLC Telecomilla tietokonehuollossa pyrkimyksenä on aina saattaa asiakkaan kone takaisin käyttökuntoon. Joskus tulee kuitenkin tilanteita, joissa kone on joko niin pahoin vaurioitunut tai vanha, ettei huollosta enää ole apua vaan on järkevämpää ja edullisempaa vaihtaa tietokone uuteen.

  BLC Telecomin asiakaspalvelupisteessä tarjoamme tietokoneen perushuollon vuoden loppuun asti tarjoushintaan:

  Tietokoneen vuosihuolto 40,00 (norm. 60€)                                                

  • Haittaohjelmien tarkistus
  • Laitetestit (kiintolevy, muistit, prosessi)
  • Rekisterin tarkistus
  • Tmp-tiedostojen poisto
  • Kiintolevyn pinnantarkistus ja eheytys
  • Päivitystarve
  • Levytilan vapautus
  • Varmuuskopiointi tikulle lopputuloksesta

  Tervetuloa tietokonehuoltoon!
  Palvelemme sinua maanantaista perjantaihin osoitteessa Nojanmaantie 20, Savonlinna.

  OTA YHTEYTTÄ

   

  Aiheet: