Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

    Kiinteä laajakaista on datalle energiatehokas kuski

    Sitä mukaa, kun internetin käyttäjät pääsevät nopeampien yhteyksien piiriin, kasvaa myös datan käyttö. Videokuvaa striimataan ja tiedostoja ladataan on sitä enemmän, mitä nopeampi yhteys on.

     

    Yhtä aikaa laajakaistanopeuksien kanssa kasvaa internetyhteyttä hyödyntävien laitteiden määrä – yhä useammasta taloudesta löytyy jo enemmän internetiin kytkettyjä laitteita kuin asukkaita.  Ja yhä useammin nämä laitteet hyödyntävät nettiä passiivisessakin tilassa ja dataa liikkuu verkossa, vaikka kukaan ei laitetta käyttäisikään.

     

    Vaikka tietoliikennepalveluiden yleistyminen erilaisten etäpalveluiden ja virtuaalineuvottelujen kautta voikin vähentää esimerkiksi matkustamiseen liittyviä ympäristövaikutuksia, mobiilin tietoliikenteen kasvavat datamäärät nostavat energian kulutusta merkittävästi.

     

    Viime aikoina 5G-keskustelussa esiin on noussut uusien tukiasemien ja niiden vaatiman valokuituverkon rakentamisen lisäksi mobiililaajakaistan kasvava energiakulutus – mobiilitukiasemien ja niiden kautta kulkevan datan määrän kasvaessa kasvaa myös tukiasemien vaatiman sähkön kulutus jyrkästi verrattuna muihin laajakaistateknologioihin.

     

    Myös kiinteä laajakaista vaatii sähköä toimiakseen. Kiinteät yhteydet ovat kuitenkin jo lähtökohtaisesti mobiililaajakaistaa energiatehokkaampia; datan määrän kasvu valokuituverkossa ei nosta sähkön kulutusta samalla tavalla. Kun verrataan eri tietoliikennepalveluiden kuluttamaa energiaa suhteessa datan määrään, on valokuitu energiatehokkuudessaan ylivoimainen voittaja.

     

    BLC Telecom on ottaa tietoliikenteen ja ympäristöasiat tosissaan. Tänä syksynä asensimme pääkonttorillemme aurinkopaneelit, ja voimme nyt ylpeästi todeta, että Savonlinnassa tarjoamamme kiinteän verkon laajakaistapalvelut tuotetaan puhtaasti aurinkoenergialla.

     

    banneri_autokatos-1

     

     

    Jos kiinteistöön on kytketty valokuitu, siellä on jo tällä hetkellä käytössä ne laajakaistan ominaisuudet, joita 5G-palvelun ajatellaan tulevaisuudessa mahdollistavan mobiiliyhteytenä.

     

    Internetin käytöstä syntyvien datamäärien kasvaessa valokuituyhteyttä voidaan myös kohtuullisin kustannuksin päivittää tulevaisuuden tarpeisiin. Seuraavat tekniset parannukset valokuituliittymiin hoituvat vaihtamalla päätelaitteita, ja valokuituliittymän hankkivan kannattaakin varautua siihen, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa kiinteistöön asennetun päätelaitteen voi joutua uusimaan. Itse valokuidun arvellaan kuitenkin säilyvän tiedonsiirtokeinona vielä seuraavatkin vuosikymmenet.

     

    Valokuitu on panostus kiinteistöön

     

    Jos tietoliikennekokonaisuutta ja sen käytettävyyttä haluaa katsoa kokonaisjärkevästi kannattaa pyrkiä siihen, että kiinteistössä on joko käyttöön kytkettynä tai valmiudessa valokuitu - ja mitä isompi kiinteistö, sitä tärkeämpää se on. Tällöin voidaan varmistua, että kaikki nykypäivän ja tulevaisuuden tietoliikenteen toteutusmallit ovat käytettävissä, kiinteistön käyttötapa voidaan valita tietoliikenteen sitä rajoittamatta ja kiinteistössä asuvien, työskentelevien tai vierailevien ei tarvitse sovittaa käyttötottumuksiaan tietoliikenteen rajoitusten mukaisiksi nyt tai tulevaisuudessa.

     

    LATAA VALOKUITUOPAS

     

     

     

     

    Aiheet: